Muži do gala!

18.12.14 - autor: Míša S.

Plesy, bály a vánoční večírky už dávno nejsou v nedohlednu a snad každý muž si přeje, aby se ve společnosti ukázal v tom nejlepším světle a samozřejmě, zahaleného do společenského oblečení podle polední módy ho spíše osloví nějaká princezna. My ženy na to máme své radary.

Tak dříve, než vyrazíte rozhazovat sítě, si řádně promyslete, v čem, že okouzlí ženu svého srdce. S čím budete vypadat nevšedně i mezi stovkami podobně zbarvených a oblečených mužů?

Máte několik možností.

Oblek: nejklasičtější, ale zvolíte-li dobrou kombinaci, k nezaplacení. Chcete-li oslnit jednoduchostí, zvolte kupříkladu tmavě modrý oblek, se světle modrou košilí a modrou kravatou. Nebo ve stejném duchu, v černošedé variantě. Neméně povedený je také oblek světlý, ke kterému volíme hnědé šněrovací boty a ponožky. Naopak k tmavému přirozeně boty i ponožky černé. Pokud chcete zazářit nespoutanými barvami, už jen žlutá, červená, či jinak výrazná košile přivábí mnoho žen. ( Tak, jako včelky jdou po barevných květech .. ) Výborné jsou barevné košile také za předpokladu, že na danou akci máte partnerku a chcete se sladit s barvou jejích šatů. To působí na pohled skutečně příjemně. Bílá košile se hodí při slavnostních příležitostech, to už je otázka vašeho vnímání při té či oné příležitosti.

Smoking: je slavnostnější než „obyčejný“ společenský oblek. Nosí se zejména s bílou košilí, černým motýlkem, černými botami a ponožkami. Hodí se především na opery a také tedy plesy.

Frak: je vůbec nejslavnostnější pánský oblek. Je to sako v zadu s šosy a nosí se rozepnuté. S bílou košilí, vestou a motýlkem v bílé barvě.

Žaket: se dnes již téměř nenosí, ale máte-li odvahu, nevažte se a utrhněte pro sebe trochu pozornosti. Je to obdoba smokingu a v dobách, jeho oblíbenosti se nosil s bílými rukavičkami a cylindrem. Na rozdíl od smokingu se nosí s kravatou.

Stačí si před výběrem ujasnit, nakolik chcete být výstřední a podle toho společenské oblečení navolit.

© 2009-2023 Podzima.cz – zimní oblečení a podzimní móda