Šperky z netradičních materiálů jsou IN

10.07.14 - autor: Míša S.

Žena a šperky – to je bezpochyby nerozdílná dvojka. Šperky k ženám prostě patří a neznám prakticky žádnou, která by je alespoň občas nenosila. Ale určitě platí co žena, to jiný vkus. Některé z nás nosí zásadně jen pravé zlato, jiné klidně každý den jiný kousek bižuterie a další má třeba raději dřevěné korálky než klasické šperky z kovu a s kamínky. Šperky se ale vyrábí i z poněkud netradičních materiálů a také si získávají oblibu. Různé magazíny pro ženy si již začaly těchto zajímavých kolekcí všímat a čas od času přicházejí s novinkami na trhu. Jaké materiály se dají k výrobě šperků použít kromě těch klasických?

Cínové šperky

Máte cín spojený s malými vojáčky a jako materiál na šperky se vám nezdá moc vhodný? Omyl, i z cínu mohou vzniknout pěkné ozdoby na krk či třeba do vlasů. Cín je mezi některými šperkaři čím dál oblíbenější. Šperky z cínu bývají vzhledem k materiálu spíše masivnější, ale o to více budou krásnou dominantou jednoduchého outfitu.

Plstěné šperky

Kuličky z plstěné vlny jsou oblíbené především v podzimním a zimním období, ke kterému se svým materiálem nejlépe hodí. Šperky z plsti jsou příjemné na dotek a velmi slušivé. Často se setkáte s náušnicemi nebo náhrdelníky z plstěných kuliček. Umožňují nesčetné barevné kombinace, takže je můžete dobře sladit podle potřeby.

Šperky z PET lahví

Zní vám tento nadpis divně? Vážně, i ze staré nepotřebné PET lahve se dají vytvořit krásné originální kousky, které budou vaší chloubou. Plastové lahve jsou vyráběny v mnoha barvách, které šikovné ruce dokáží přetvořit v něco úžasného. Móda a krása jde dnes ruku v ruce s ekologií a tak je to jistě správně.

Ze starého nové

Jak návrháři a designeři neustále dokazují, téměř vše staré a nepotřebné se dá nějak zužitkovat. Platí to i ve šperkařství. K mání jsou tak zajímavé kousky ze součástek vyřazených počítačů a jiné elektroniky, z vinylových desek, páskových filmů či zbytků látek a starého oblečení.

Zkoušet nové věci je zábava a tak proč nezkusit třeba nové šperky? Budete originální a určitě upoutáte pozornost. Nebojte se být jiná a odvážná.

Napsáno ve spolupráci s redakcí magazínu www.portalprozeny.cz.

© 2009-2023 Podzima.cz – zimní oblečení a podzimní móda